La trentena edició de la Cursa de l’Alba i la Marató de Montserrat es celebren aquest diumenge a Collbató

10-05-2017

El massís de Montserrat serà l'escenari d'una de les curses més mítiques del calendari

Els dorsals de la Cursa de l'Alba es van esgotar en només 10 hores


La Cursa de l'Alba celebra la seva trentena edició el diumenge 14 de maig convertida ja en la clàssica de les clàssiques entre les curses de muntanya. Trenta edicions que han convertit Collbató en una de les localitats de Catalunya més visitades per corredors ja sigui per córrer la Cursa de l'Alba o per entrenar-la. Un escenari màgic en un massís singular on a més de la Cursa de l'Alba, es disputarà la Marató de Montserrat, segona prova puntuable per a les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal.

La Cursa de l'Alba repeteix recorregut amb 24 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu que corona el mític cim de Sant Jeroni, després de superar els temuts 1.381 graons que separen el Monestir del sostre del parc natural, en un espectacular circuit per les Coves de Salnitre que permet recórrer alguns dels punts més bells de Montserrat. La Marató de Montserrat, per la seva banda, arriba a la quarta edició com una de les maratons més espectaculars del panorama nacional i que any rere any concentra a grans especialistes que volen apuntar-se una victòria de prestigi. Un total de 42 quilòmetres amb 2.550 metres de desnivell positiu que permeten conèixer alguns dels tresors més preuats que amaga la muntanya.

Molts seran els atletes que aspiren al triomf final en alguna de les dues curses, però entre tots ells destaca el català Andreu Simon, que ja sap el que és guanyar a la Cursa de l'Alba. A més de Simon, Esteve Olivé i Jordi Cots també parteixen entre els candidats a la victòria. A la Marató de Montserrat la lluita per la victòria i els punts de les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal estarà molt renyida. José Manuel Granadero, un dels millors corredors d’Skyrunning i amb diverses victòries a la Cursa de l'Alba, serà el principal candidat al triomf al costat de David Preñanosa, un gran coneixedor de la prova. En categoria femenina tot estarà més obert amb la presència de la guanyadora de la primera edició de la Marató de Montserrat, Nuria Domínguez, Judit Franch, Montse Martínez, Lola Brusau, Irene Fuertes i Anna Macià, entre les que hauria de decidir-se, a priori, el podi final.

Una jornada amb la millor cursa de muntanya en un entorn únic que permetrà gaudir a tots els corredors dels senders, les vistes i la màgia del massís de Montserra

La trentena edició de la Cursa de l’Alba i la Marató de Montserrat es celebren aquest diumenge a Collbató