Informació

  • Recorregut
  • Perfil
  • Descripció
  • Fitxa tècnica
  • Track
  • Reglament

La cursa de l'Alba és una cursa amb un desnivell acumulat de 1.200 D+. Els primers dos quilòmetres de cursa transcorre pels carrers de Collbató, per entrar en un tram de carretera i escales. A partir d'aquest moment ens endinsem per un sender al Parc Natural de Montserrat envoltant el massís per la seva part mitjana, en un tram de lleugera baixada fins al quilòmetre 3 aproximadament on comença una dura pujada fins al Pla de Sant Miquel, a partir d'aquí entrem en un tram de pista ampla de ciment que ens portarà al Monestir de Montserrat. En aquest punt els acompanyants podran arribar en cotxe, cremallera o aeri per donar ànims als participants.

Aquí comença un dels trams més durs de la cursa, ascendim combinant més de 1.200 graons amb trams de sender d'incomparable bellesa fins al pic de Sant Jeroni (punt més alt del massís amb 1.236m). Un descens sobre els nostres passos de 1,2km aprox., ens conduirà fins a un descens suau d'uns 3km fins a arribar de nou al Pla de Sant Miquel, on afrontarem l'últim descens molt tècnic que ens conduirà a la pancarta d'arribada.

Durant la major part del recorregut, pel fet que la cursa de l'Alba transcorre pel Parc Natural de Montserrat, podrem gaudir d'immillorables vistes de les diferents formacions rocoses d'aquest massís.

Aquesta prova forma part del circuit CAMP BASE TRAIL RUN SERIES.

Dia: 10 de novembre 2024
Distància: 22,5km
Sortida i arribada: Collbató (360m)
Hora de sortida: 8:00h
Punt més alt del recorregut: Pic de Sant Jeroni (1.236m)
Desnivell positiu: 1.200m

Avituallaments: 3 + arribada
Av.1 - Pla de Sant Miquel           - Km   6,6
Av.2 - Ermita de Sant Jeroni      - Km 11,3
Av.3 - Pla de Sant Miquel         - Km 16,5
Av.4 – Arribada

Hi haurà: Aigua, isotònic, fruita i fruits secs.

Entrega de dorsals: ESCOLA MANSUET - Carrer Montjuïc, s/n.
Dissabte 9 - de 16:00h a 20:00h
Diumenge 10 - de 7:00h a 7:45h per la Cursa de l’Alba

Cursa de L’Alba

- La cursa de l’Alba es desenvolupa íntegrament pel Parc Natural del Montserrat.

- La cursa de l’Alba té sortida i arribada al Camp de Fútbol C/ Montjuïc,s/n.

- La cursa de l’Alba té un desnivell positiu de 1.200 m. aproximadament.

- El preu de la inscripció es de 30€  (-3€, socis 4000 peus, imprescindible acreditar al recollir el dorsal)

- La inscripció inclou:

* Dorsal i xip d’un sol ús

* Samarreta commemorativa

* 3 Avituallaments al llarg de la cursa + arribada

* Servei mèdic

* Servei de dutxes

* Servei de guardarroba

* La sortida serà per calaixos segons temps indicat a la inscripció.

Es recomana venir a recollir el dorsal el dissabte per poder garantir la sortida en el calaix corresponent.

L’assegurança esta inclosa pels corredors federats a la FEEC i FEDME, els corredors NO federats hauran d’abonar 3€ de l’assegurança de dia en el moment de tramitar la inscripció.

La Cursa de l'Alba i la MitjAlba son dues proves independents, per tant, no es podrà fer canvis de distàncies una vegada tramitada la inscripció.

Durant el transcurs de la cursa, no es podrà fer canvi de recorregut. En cas que algú fes aquest canvi, quedarà exclòs de les classificacions de les dues distàncies. 

Als avituallaments no hi haurà gots, tothom podrà dur la seva bossa d’hidratació o got. Aquesta mesura la prenem amb sensibilització amb el Medi Ambient i el Canvi Climàtic, així com a mesura sanitària. 

POLÍTICA DE DEVOLUCIONS:

Qualsevol anul·lació d'inscripció s'ha de fer per correu electrònic a: [email protected]. No s'admetran anul·lacions per telèfon. El pagament del reemborsament de la inscripció s'efectuarà mitjançant abonament a la targeta utilitzada en el moment de la inscripció, atenent les següents condicions. En cas de sol·licitar la devolució de la inscripció, les condicions seran les següents:

* Fins el 7 d'abril 2023- 100%

* Del 8 d'abril al 21 d'abril 2023- 80%

* Del 22 d'abril a l'1 de maig 2023- 50%

* Del 2 de maig al 7 de maig 2022 - 0%

- Tot el recorregut estarà degudament senyalitzat mitjançant cintes i hi haurà membres de l'organització en les cruïlles més confuses o perilloses. Està totalment prohibit sortir-se fora del traçat senyalitzat.

- Els corredors es trobaran amb 3 avituallaments en cursa.

- Als avituallaments no hi haurà gots, tothom podrà dur la seva bossa d’hidratació. Aquesta mesura la prenem amb sensibilització amb el Medi Ambient i el Canvi Climàtic.

- La cursa de l’Alba està cronometrada amb xip.

- Tots els participants rebran una samarreta tècnica commemorativa i altres obsequis en el moment de recollir el dorsal.

- A l'arribada, els participants comptaran amb avituallament sòlid i líquid.

- L'entrega de dorsals es realitzarà el dissabte 6 de maig de 17:00 a 20:00 hores i diumenge 7 de maig de 7:00 a 7:45 hores, a l'ESCOLA MANSUET - Carrer Montjuïc, s/n.

- Tots els avituallaments de la cursa de l’Alba tenen una farmaciola per possibles petites incidències, els corredors inscrits tenen dret al seu ús, però mai es donarà medicació.

- Qualsevol informació sobre la cursa (punt quilomètric, desnivell, següent avituallament, etc) la podreu consultar als panells informatius instal·lats a tal efecte a tots i cada un dels avituallaments. Per a qualsevol altra informació caldrà adreçar-se al cap de l'avituallament.

- Als participants se'ls facilitarà un número de telèfon intern per a possibles emergències. Hi ha zones amb poca o nul.la cobertura, en aquest cas caldrà fer ús del telèfon d'emergències 112

- L'organització no es fa responsable de retornar a la zona de meta a aquells corredors desqualificats o que abandonin per altres motius. Només s'evacuarà a aquells corredors que hagin patit una lesió o accident, i si aquesta és greu serà el servei sanitari contractat a tal efecte qui s'encarregarà de realitzar-ho.

- La cursa compta amb una assegurança de RC.

- Tots els corredors de la cursa de l’Alba són coneixedors de la dificultat de la prova, i és reconeixen aptes, tant per el seu estat de salut com per la seva condició física per participar-hi. 

- El mal temps no serà impediment per a la celebració de la cursa, però si les condicions meteorològiques són adverses, amb tempesta elèctrica o ràfegues de vent que puguin posar en perill la integritat dels corredors, l'organització es reserva el dret per a suspendre la prova o variar el recorregut si ho considera oportú.

- Els participant eximeixen de qualsevol responsabilitat a l'organització en cas d'accident o lesió derivats de la celebració de la cursa.

- L’organització declina tota responsabilitat en cas de danys personals o materials soferts per propis o tercers, derivats de la celebració de la cursa.

- Just abans de la sortida es farà un briefing donant les últimes novetats i indicacions.

- Totes les imatges generades amb motiu de la cursa de l’Alba són propietat de l'organització que les podrà utilitzar de la manera que cregui oportuna.

Participants

La Cursa de l’Alba està limitada a 300 participants.

Categories i premis

Rebran premi (NO acumulatius):

General

· 1r/2n/3r homes

· 1ª/2ª/3ª dones

Juvenil (17 i 18 anys)

· 1r home

· 1ª dona

Júnior (19 a 20 anys)

· 1r home

· 1ª dona

Sènior (21 a 39 anys)

· 1r home

· 1ª dona

Veterà (40 a 49 anys)

· 1r home

· 1ª dona

Màster 50 (50 a 59 anys)

· 1r home

· 1ª dona

Màster 60 (60 anys en endavant)

· 1r home

· 1ª dona

Local

· 1r home

· 1ª dona

* Les edats dels esportistes es compten al 31 de desembre de l'any de finalització de la temporada.

Desqualificacions

- No realitzar íntegrament el recorregut marcat per l’organització.

- No tenir cura i respecte per l'entorn. No es pot llançar o abandonar brossa o envasos de cap tipus fora de les àrees senyalitzades a tal efecte (avituallaments), reservant-se l’organització l’obligació de fer marcar a cada participant els envasos de sòlids i líquids que puguin fer servir durant la cursa. Recordeu que estem corrents dins del Parc Natural, espai protegit.

- No portar el dorsal al pit o a una zona frontal ben visible.

- No prestar auxili a un company, i no informar al control més proper.

- Rebre ajuda externa fora dels espais habilitats (avituallaments).

- Utilitzar qualsevol tipus de substància prohibida considerada com a dopatge per part de les federacions d'atletisme o de muntanya.

- No seguir les instruccions dels membres de l'organització en tot moment i durant la cursa. Això donarà lloc a la desqualificació immediata.

- Es donarà un temps límit de 4:30 hores per fer tot el recorregut. 

- Hi haurà dos talls horaris:

  • Monestir de Montserrat – 9:40hores. (Km.   8,0)
  • Rampes de ciment - 10:25hores. (Km. 11,0)

Els corredors desqualificats que vulguin seguir corrent ho faran sota la seva responsabilitat havent entregat el dorsal i el xip a l’organització.

 

TOT ALLÒ QUE NO ESTIGUI PREVIST, QUEDA SOTA LA DECISIÓ DE L’ORGANITZACIÓ. TOTS ELS PARTICIPANTS DE LA CURSA DE L’ALBA RECONEIXEN HAVER LLEGIT I COMPRÈS EL REGLAMENT DE LA MATEIXA.

 

NOTÍCIES