La cursa de l’Alba i la Marató de Montserrat portaran els millors corredors de muntanya al massís de Montserrat

05-05-2015

El punt àlgid de la temporada de curses de muntanya arriba amb força diumenge amb la disputa de la Cursa de l’Alba i la Marató de Montserrat a Collbató. La clàssica Cursa de l’Alba arriba a la seva 29a edició i enguany serà la prova inaugural de les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal, el circuit més prestigiós de curses de muntanya, mentre que la Marató de Montserrat es consolida com una de les maratons més espectaculars de Catalunya. Més de 600 esportistes gaudiràn de les dues curses al massís de Montserrat.
 
Collbató reuneix els millors corredors i corredores del panorama estatal en dues curses a l’alçada del millor trailrunning mundial i amb les inscripcions exhaurides des de fa setmanes. La II edició de la Marató de Montserrat Gran Premi Inverse es durà a terme sobre un circuit de 42 kilometres amb 2550 metros de desnivell positiu, que portarà els participants a llocs màgics i a fer una volta integral al massís montserratí. Pel que fa a la Cursa de l’Alba Gran Premi Inverse, de 24 kilòmetres i amb 1.100 metres de desnivell positiu, que és puntuable per les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal, destaca el concurs de Pere Aurell i del guanyador de la primera edició de la Marató de Montserrat, Francesc Solé. En categoria femenina Ragna Debats i Rosa Valls seran les cap de cartell i màximes favorites per a liderar les Sky Series.
 
Tant la Marató de Montserrat Gran Premio Inverse com la Cursa de l’Alba s’adhereixen al ‘Mountain Parks’, un segell de qualitat que indica que les curses tenen lloc a un parc natural i que es caracteritzen per la cura i el respecte pel seu entorn seguint uns criteris d’ecoresponsabilitat compartits tant per organitzadors, patrocinadors i voluntaris de la cursa.
La cursa de l’Alba i la Marató de Montserrat portaran els millors corredors de muntanya al massís de Montserrat