Francesc Solé i Nuria Domínguez s'imposen a la 1a Marató de Montserrat Gran Premio Inverse

11-05-2014

Solé ha donat la sorpresa entrant en primera posició a la Marató de Montserrat Gran Premi Inverse per davant dels dos grans favorits, el corredor de The North Face, Sébastien Chaignau i Jessed Hernàndez. Nuria Domínguez ha mantingut la primera posició entre les dones al llarg de tota la carrera. Amb aquesta victòria Francesc Soler i Nuria Domínguez es situen en primera posició de la modalidad sky de les Skyrunner National Series i com a líders del Gran Premio Inverse.
 
La cursa ha començat amb dures pujades fins al punt de més alt del recorregut, Sant Jeroni i amb Jessed Hernàndez liderant inicialment la cursa. El corredor de Mataró ha sigut el primer a trepitjar Sant Jeroni, però Francesc Solé, que arribava pocs segons després ha pogut atrapar-lo fins arribar en primera posició. Francesc Solé, després de situar-se com a cap de carrera ha pogut mantenir el ritme alt que portava fins aconseguir arribar a meta baixant de les 4 hores. Jessed Hernàndez arribava en segona posició amb un temps de 4 hores i dos minuts. Sébastien Chaigneau ha completat les posicions d'honor amb un temps de 4 hores i 13 minuts.
 
Entre les dones Núria Domingo ha arribat a Sant Jeroni amb còmode avantatge respecte Rosa Valls, segona classificada i Lola Brusau, que ha arribat en tercera posició. Valls ha pogut retallar distàncies, però sense arribar a atrapar a la corredora de Buff que s'escapava a les baixades tècniques. Domínguez ha creuat meta en primera posició amb un temps de 4 hores i 46 minuts i amb menys de dos minuts de diferència ho feia Rosa Valls, segona classificada. Lola Brusau ha completat el podi amb un temps de 5 hores i 21 minuts.
 
270 corredors han pres la sortida de la primera edició de la Marató de Montserrat Gran Premi Inverse, cursa que ha transcorregut al Parc Natural de Montserrat. Tot i la pluja inicial el cel s'ha anat aclarint i els corredors han pogut gaudir de la muntanya màgica amb un dia ennuvolat tot i que calorós. Tots han coincidit a destacar positivament la varietat del recorregut, amb exigents pujades, baixades tècniques, però també amb trams còmodes per córrer, així com l'atenció de l'organització. 
 
Una hora després de la sortida de la Marató de Montserrat es disposaven a sortir els corredors i corredores de la Cursa de l'Alba, que celebrava enguany la seva 27a edició. Victor Estepa ha arribat primer amb un temps d'1 hora i 55 minuts. Tres minuts més tard arribava Andreu Simon i Abdelali Darghal ha siguat el tercer en creuar la meta al punt de les dues hores. Anna Comet ha sigut la primera dona a arribar a meta amb un temps de 2 hores i 21 minuts, seguida de Nuria Villegas, amb un temps de 2 hores i 26 minuts i un minut més tard arribava en tercera posició Montse Martínez. Victor Estepa i Sonia Figuerola s'han endut el premi de Cébé en ser els primers a arribar a Sant Jeroni .
Francesc Solé i Nuria Domínguez s'imposen a la 1a Marató de Montserrat Gran Premio Inverse