El massís de Montserrat viurà la seva primera marató de muntanya

07-05-2014

Diumenge 11 de maig Montserrat tornarà a agrupar els millors corredors i corredores del panorama català en dues curses a l’alçada del millor trailrunning mundial. Collbató serà l’escenari de la primera edició de l’esperada Marató de Montserrat Gran Premio Inverse que recorrerà els paratges del parc natural en un circuit espectacular de 42 kilometres i compartirà part del recorregut amb la Cursa de l’Alba que arriba enguany a la 27a edició.
 
La Marató de Montserrat forma part del prestigiós circuit internacional de curses de muntanya SkyRunner National Series, i és la prova que obre el calendari de la modalitat Sky Series, on també hi figuren curses de gran nivell com la Zegama-Aizkorri, SkyRace Vallibierna o la Marató del Montseny, entre d’altres. També serà la primera prova del Gran Premio Inverse, que inclou altres proves com la Sitja del Llop, el 8 de noviembre, o la Skyrace Comapedrosa Gran Premio Inverse, el 28 de juny.
 
Dels 270 corredors i corredores que prendran sortida destaca la presència de l’atleta de The North Face Seb Chaigneau, vencedor de la Transgrancanaria o la Hardrock 100 entre moltes altres. Jessed Hernàndez i Eric Díaz, entre altres corredors de renom també afegiran nivell competitiu a la cursa. Entre les dones destaca la presència de Celia Tajada, guanyadora de de l’anterior edició de la cursa de l’Alba.
 
Per la seva banda la Cursa de l’Alba és una prova de les proves mítiques del panorama del running català. Més de 340 persones correran la mítica cursa que va exhaurir les inscripcions poc després d’obrir-se. José Manuel Granadero, estarà a línia de sortida per defensar el récord de la prova.
 
La Marató de Montserrat, amb la clàssica distància de 42km i un desnivell positiu de 2.550m tindrà sortida a les 8 del matí. Una hora més tard es donarà el tret de sortida a la Cursa de l’Alba amb una distància de 24km i un desnivell positiu de 1.100m. Totes dues curses tenen sortida a Collbató i arriben fins el sostre del massís, el cim del Sant Jeroni a 1.236m.
 
Tant la Marató de Montserrat Gran Premio Inverse com la Cursa de l’Alba s’adhereixen al ‘Mountain Parks’, un segell de qualitat que indica que les curses tenen lloc a un parc natural i que es caracteritzen per la cura i el respecte pel seu entorn seguint uns criteris d’ecoresponsabilitat compartits tant per organitzadors, patrocinadors i voluntaris de la cursa.
El massís de Montserrat viurà la seva primera marató de muntanya