Demà 17 de gener s’obren inscripcions de la 30a edició de la Cursa de l’Alba i la IV Marató de Montserrat.

16-01-2017

Demà 17 de gener s'obren inscripcions per la propera edició de la cursa de l’Alba i la Marató de Montserrat del diumenge 14 de maig de 2017. Serà la 30ª edició de la Cursa de l'Alba, així doncs, serà una edició especial, sobretot pels fundadors de la prova, 4000peus (l'associació Excursionista de Collbató). Aquest any comptarà amb un nou patrocinador, la marca de roba esportiva Taymory. A més, aquest any la Marató de Montserrat tornarà a formar part del calendari de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal.

La cursa ja ben consolidada novament transcórrer pel Parc Natural de Montserrat envoltant el massís i passant per senders espectaculars. S’arriba fins al pic de San Jeroni (el punt més alt del massís amb 1.237m) i durant tota la cursa es pot gaudir de les magnífiques vistes de les diferents formacions rocoses del massís.

La Cursa de l’Alba consta de 24km i 2.200m desnivell acumulat, els primers quilòmetres són pel casc antic de Collbató i  llavors s’endinsa pel Parc Natural de Montserrat i es puja al punt més alt del massís a través dels més de 1000 graons. Finalment, es realitza un gran descens fins arribar a meta. La marató de Montserrat amb 42km i uns 5.000m de desnivell acumulat segueix el mateix recorregut fins que es baixa de San Jeroni, llavors es volta el massís amb vertiginosos descensos i exigents ascensos. El recorregut transcórrer per  el Coll de Port, el refugi de Vicenç Barbé i el mític Camí dels Francesos amb una pujada de 4km i 500m de desnivell, entre d’altres.

A l'anterior edició Andreu Simon i Erica Gumbau van conquistar la Cursa de l’Alba mentre que els millors de la Marató de Montserrat van ser Albert Pujol i Zuriñe Frutos (campiona de les SNS del 2016).

Els preus d’inscripció són de 26€ per a la cursa de l’Alba i 45€ per la Marató de Montserrat. La participació està limitada a 300 corredors per prova i les inscripcions s’obren demà dia 17 de gener a  les 10:00 del matí a ticketoci.net.

Demà 17 de gener s’obren inscripcions de la 30a edició de la Cursa de l’Alba i la IV Marató de Montserrat.