Andreu Simón i Sheila Avilés s'imposen a la 28a Cursa de l’Alba Gran Premi Inverse i lideren les Skyrunner National Series

10-05-2015

David Mariné i Rosa Navarro guanyen la Marató de Montserrat Gran Premi Inverse a Collbató
 
L’esperat retorn de la màxima competició de curses de muntanya, les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal ha congregat a Collbató els grans especialistes nacionals en la disputa de la primera prova de les Sky Series. La forta calor ha marcat les dues curses i no ha permés als atletes fer grans marques.
 
La Cursa de l’Alba, que arribava a la seva 28a edició, ha estrenat un circuit més llarg que en les anteriors edicions, on era de mitja marató per deixar-lo en 24 kilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu que unien Collbató amb el punt més alt del massís, Sant Jeroni, passant pel Monestir de Montserrat. Els més ràpids a completar l’espectacular traçat han estat Andreu Simón i Sheila Avilés, que han liderat les seves respectives categories de principi a fi. En homes, Andreu Simón s’ha imposat amb un temps de dues hores i trenta-nou segons avantatjant a Ferran Sampere en 33 segons i a Jonatan Cuesta en gairebé dos minuts. En l’apartat femení, la jove Sheila Avilés ha vençut amb autoritat, i ha aturat el crono en 02:25:00, deixant a l’actual campiona de les Sky Series i sotscampiona de la I edició de la Marató de Montserrat, l’olvanenca Rosa Valls, a gairebé 10 minuts, i a Eli Bertran a 13, que ha completat el podi. El premi per Andreu Simón i Sheila Avilés ha estat doble ja que a banda de guanyar a la Cursa de l’Alba Gran Prei Inverse també lideren la classificació de les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal.
 
La Marató de Montserrat Gran Premi Inverse ha tingut en categoria masculina un guió ben diferent a la Cursa de l’Alba i les alternatives als llocs capdavanters s’han anat succeint. Amb un recorregut que els participants han considerat molt tècnic, David Mariné s’ha endut la victòria amb 04:45:13, avantatjant en tan sols 13 segons al sotscampió Àngel Carulla. Ha completat el podi Paco Garcia. En fèmines, Rosa Navarro ha realitzat una cursa perfecta acabant en la tretzena posició de la general, i deixant el crono en un espectacular 05:08:12, deixant a prop d’una hora a la segona classificada, Lola Brufau, que ha mantingut durant bona part de la cursa un bonic duel amb la tercera classificada, Mireia Garcia Alcalà, que ha arribat a Collbató a més de 6 minuts de Brufau.
 
La Cursa de l’Alba és, des de fa anys, una de les curses de muntanya de referència de Catalunya. Amb 28 edicions en el seu haver i amb les inscripcions esgotades en pocs dies des de la seva obertura, es manté com una de les preferides dels corredors catalans. La Marató de Montserrat, per la seva banda, creix en aquesta segona edició amb més e 350 inscrits. El recorregut, l’empemta de la població de Collbató i els seus voluntaris són aspectes clau en la bona salut de les dues proves.
Andreu Simón i Sheila Avilés s'imposen a la 28a Cursa de l’Alba Gran Premi Inverse i lideren les Skyrunner National Series