Albert Pujol i Zuriñe Frutos guanyen la Marató de Montserrat i Andreu Simon i Erica Gumbau s'imposen a la Cursa de l'Alba

08-05-2016

La Marató de Montserrat i la Cursa de l'Alba Gran Premi Inverse s'han celebrat a Collbató deixant dues curses vibrants, competides i emocionants fins a la línia de meta. Albert Pujol i Zuriñe Frutos s'han imposat la Marató de Montserrat després d'una lluita pràcticament cos a cos amb Pol Rodríguez i Rosa Valls, mentre que Andreu Simon i Erica Gumbau han triomfat a la Cursa de l'Alba sota la fina pluja i la boira que han cobert Montserrat.

Gairebé 300 corredors han pres la sortida a la III edició de la Marató de Montserrat que tornava a obrir les Sky Series de les Skyrunner National Series, Spain, Andorra & Portugal després d'un any d'absència. La Marató de Montserrat recorre pràcticament la totalitat del massís de Montserrat, acumulant un desnivell de 2.550 metres positius que amb pluja es converteix en una prova molt exigent pel seu terreny tècnic. La sortida ha estat molt ràpida i Albert Pujol ha s’ha posat al capdavant des del començament de la cursa. Per darrere Ernest Ausiró i Pol Rodríguez intentaven no perdre’l de vista però el ritme imposat per Pujol era inabastable. Ausiró ha aconseguit desenganxar-se de Pol Rodríguez però ha pagat l'esforç i no ha pogut mantenir molta estona la segona posició. Rodríguez s'ha situat segon i ha pogut contactar amb Pujol encara que sense aconseguir avançar-lo. En els últims quilòmetres Albert Pujol marcava el ritme i han creuat junts la línia de meta tot i que la victòria ha estat per a Pujol amb un temps de 4:01:29. Pol Rodríguez ha entrat amb el mateix crono i un exhaust Ernest Ausiró tancava el podi amb 4:15:15.

En categoria femenina el guió ha estat semblant amb Zuriñe Frutos prenent la davantera ja en l'ascens al Monestir de Montserrat i lluitant per obrir forat respecte les seves perseguidores. Per darrere Celia Tajada i Rosa Valls s'intercanviaven posicions i poc a poc s'anaven acostant a Frutos. A prop del descens final Rosa Valls ha aconseguit arribar a Zuriñe Frutos i semblava que es jugarien la victòria a una carta però Valls no ha pogut mantenir el ritme i ha sucumbit davant l'alabesa. A Collbató, Zuriñe Frutos ha celebrat la victòria amb un magnífic registre de 5:03:19, superant en només 34 segons a Rosa Valls. Celia Tajada ha completat el podi amb un temps de 5:20:26.

La Cursa de l'Alba amb 24 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu és una de les curses clàssiques de Catalunya i de les de més prestigi. Andreu Simon, campió en l'edició de 2015, ha sortit amb la intenció de revalidar el triomf i no ha fallat sent el més ràpid a coronar Sant Jeroni, el cim del massís de Montserrat i ser l'únic corredor capaç de baixar de les dues hores, amb un crono final de 1:58:40. José Manuel Granadero, el veterà corredor del Bruc i gran coneixedor de Montserrat ha intentat plantar cara a Simon i ha arriscat fins desfondar-se i s'ha hagut de conformar amb la tercera posició a favor de Miki Solé, que l'ha superat en els quilòmetres finals i ha creuat la meta en 2:00:35. Granadero ha entrat en 2:00:54. En fèmines el domini d'Erica Gumbau ha estat total i igual que Simon ha coronat Sant Jeroni en primera posició i s'ha alçat amb la victòria amb un registre de 2:43:06. La segona posició ha estat per a Sandra Castellanes amb 2:45:58 i el podi l'ha completat Sonia Cruz amb 2:50:04.

Caldrà esperar més d'un any però l'edició 2017 ja té data. La trentena edició de la Cursa de l'Alba i la IV de la Marató de Montserrat es disputaran el diumenge 14 de maig.
 

Albert Pujol i Zuriñe Frutos guanyen la Marató de Montserrat i Andreu Simon i Erica Gumbau s'imposen a la Cursa de l'Alba